Gerhana Matahari Dipunawat-Awati Saking Observatorium CASA

Ngawati Grahono

Ngawati Grahono Srengenge

Adhedhasar pangawat-awatan ingkang dipun tindakaken ing observatorium club astronomi santri assalaam casa ponpes Assalaam Pabelan Kartasura. Gerhana matahari cincin ketingal wiwit matahari cemlorot ngantos gerhana rampung. Saking observatorium menika gerhana saged dipun tingali wiwit tabuh gangsal langkung kawan dasa menit ngantos tabuh 6 langkung 30 menit. Sawetawis miturut sains gerhana ing wekdal samangke kedadosan saking tabuh sekawan langkung selangkung menit saha minangka pathokan kangge sedaya wewengkon dipun pungkasi tabuh sedasa langkung nem likur menit.

Sinaosa statusipun gerhana matahari cincin ananging saking panggenan pangawat-awatan ing observatorium casa ingkang ketingal inggih gerhana matahari saperangan utawi bulan nutup saperangan srengenge.

Kajawi ing Sukoharjo gerhana matahari cincin saged ketingal cetha ing wewengkon papua saha wewengkon Indonesia sisih wetan. Miturut pengasuh observatorium casa Ustadz Ar Sugeng pangawat-awatan ing observatorium pesantern menika kangge mbuktekaken petangan hisab. Kajawi menika  ugi kangge maringi gambaran kanthi nyata babagan ebahipun matahari ingkang langkung cepet katimbang rembulan. (Johanes Sandy – Sukoharjo)

Dikopi dari sumber:

http://manteb.com/berita/14102/Gerhana.Matahari.Dipunawat-Awati.Saking.Observatorium.Casa.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: